Skip to main content

7dB Geluiduidsreductie

Climeleon unit cover voor extra geluidsdemping op de buitenunit

Climeleon unit cover voor extra geluidsdemping

Met de unitcover ‘Climeleon’ bieden we een geluidsdempende en esthetische omkasting voor warmtepomp- en aircobuitenunits. De buitenunits van Atlantic zijn van zichzelf al erg stil. Maar om aan de geluidseisen te voldoen, is het soms nodig om het geluid van de buitenunit nog verder te reduceren. Met de Climeleon sla je twee vliegen in één klap. De unitcovers dempen het geluid aanzienlijk en ze zien er ook nog eens mooi en discreet uit.

Bekijk alle specificaties van onze Climeleon

Hoe werkt de geluidreductie van de Climeleon?

Het dempingsresultaat van de Climeleon is richtingsafhankelijk, met andere woorden de demping is niet langs alle zijden gelijk. De geluidsdruk verder van nog een aantal omstandigheden afhankelijk. Niet enkel de geluidsopbrengst en de meetafstand zijn bepalend, maar ook hoe hij opgesteld staat. Een toestel dat in een U-gevel opgesteld staat zal meer decibels overbrengen dan een unit voor een vlakke gevel.

Vraag een geluidsberekening voor jouw situatie op

Eenvoudig te plaatsen

De Climeleon is eenvoudig te installeren. Het is raadzaam om een installateur in te schakelen met het oog op de koeltechnische leidingen en de afvoer van condenswater. Met behulp van 6 voetjes en bouten wordt de cover verankerd, bij voorkeur op een kiezelbed met betonnen balkjes balken.

Voor toepassing op een plat dak zijn er speciale montageplaten beschikbaar die een veilige bevestiging verzekeren. De platen worden op hun beurt verankerd aan kunststof daksokkels die de warmtepomp ondersteunen. De zijpanelen kunnen gemakkelijk verwijderd worden voor het onderhoud van uw warmtepomp.

Geluidsdemping en prestaties

De geluidsdempende werking heeft geen invloed op de werking van de unit. Het rendement en de capaciteit blijven intact. Dankzij de vorm en de berekende afstand tussen de wings kan de buitenunit optimaal presteren en wordt de geluidsdruk met minstens 7 decibel gereduceerd. Een luchtstroomsplitter voorkomt vermenging van aanzuig- en uitblaaslucht. Dat is cruciaal voor de goede werking van de buitenunit.

Bekijk alle productspecificaties

Voor Atlantic en Fujitsu buitenunits

De Climeleon is op maat ontwikkeld voor buitenunits van de merken Atlantic en Fujitsu.

Warmtepomp Atlantic Climeleon unitcover
Alfea Excellia 11 / 14 Climeleon 11
Alfea Excellia 16 Climeleon 13
Alfea Extensa 3 / 5 / 6 / 8 Climeleon 7
Alfea Extensa 10 Climeleon 11
Loria 3 / 4 / 6 / 8 Climeleon 7
Loria 10 Climeleon 11

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Fout: Contact formulier niet gevonden.