Skip to main content

Hybride warmtepomp opstellingen worden steeds populairder. Het is een slimme, flexibele oplossing om gas te besparen in situaties waar een volledige overstap naar all-electric niet mogelijk, of nog niet gewenst is. Ook verbeter je hiermee het energielabel en daarmee de waarde van de woning. Kortom, een echte boost voor elke cv-installatie.

Compact, eenvoudig en voordelig

De Aurea Hybride add-on heeft géén binnenunit. Dat betekent dat de cv-ketel niet verplaatst hoeft te worden en dat de ruimte in de woning behouden blijft. De hybride warmtepomp past op elke cv-ketel en er zijn geen f-gas handelingen nodig om deze te kunnen plaatsen.

Daarbij wordt de warmtepomp geleverd als een voordelig alles-in-één-pakket; een buitenunit inclusief thermostaat, alle benodigde hydraulische componenten en vuilfilter. De installatietijd is kort en door de COP van bijna 5 is hij snel terugverdiend.

Voordelen voor de installateur

Deze hybride warmtepomp heeft geen binnenunit, enkel een controlbox die de cv-ketel en de warmtepomp aanstuurt. Er zijn geen f-gas handelingen nodig om hem te kunnen plaatsen. In de buitenunit zijn de circulatiepomp, ontluchter en veiligheidsklep al geïntegreerd, dat scheelt werk. De warmtepomp wordt geleverd inclusief thermostaat, alle benodigde hydraulische componenten en vuilfilter. Een monoblock voor de prijs van een split-oplossing!

Voordelen voor de woningeigenaar

Het belangrijkste wat deze hybride warmtepomp doet is besparen op je gasverbruik zonder verlies van comfort, maar ook  zonder verlies van ruimte. Deze warmtepomp heeft namelijk geen binnenunit. Dit scheelt ruimte binnen, maar het scheelt ook werk.De cv-ketel hoeft niet verhangen worden en er hoeven geen leidingen te worden verlegd. Daarbij verbeter je het energielabel  van je woning waardoor je woning in waarde vermeerdert. En op de aanschaf krijg je een subsidie van maar liefst 1700,- euro!

Voordelen voor corporaties & adviseurs

De Aurea Hybride add-on en is speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse renovatiemarkt. Door een woning te verduurzamen met deze hybride warmte pomp, verbeter je het energielabel en daarmee ook de waarde van de woning. We hebben onze kennis en ervaring met all-electric warmtepompen gebruikt om een hybride oplossing te ontwikkelen. Omdat niet alle woningen geschikt zijn voor een all-electric oplossing, zijn we zijn opzoek gegaan naar een slimme tussenstap om bestaande woningen te verduurzamen. In bestaande situaties is de ruimte voor een warmtepomp altijd een uitdaging, dus de oplossing moest compact zijn en zo werd het idee van de controlbox geboren. De controlbox is het kloppend hart van het systeem en regelt de aansturing van de warmtepomp of de ketel. De bijgeleverde slimme thermostaat is met een app te besturen.

Meer informatie

Meer informatie over dit product vindt u op deze pagina, maar u kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.

Schrijf je in voor voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.    Leave a Reply

    Fout: Contact formulier niet gevonden.

    Fout: Contact formulier niet gevonden.

    Fout: Contact formulier niet gevonden.

    Fout: Contact formulier niet gevonden.