Skip to main content

Klimaatoplossingen voor renovatie woningen

Renovatieoplossingen voor je klimaat in huis

Bestaande woningen worden alsmaar meer gerenoveerd, niet enkel vanuit esthetisch oogpunt, maar vooral om de energierekening te verlagen en het comfort binnen te verhogen. Atlantic biedt hiervoor geknipte oplossingen, zoals een hybride warmtepomp of een warmtepompboiler. Maar denk ook eens aan ons merken Fujitsu wanneer het gaat om handige AircoHeater oplossingen of aan slimme renovatieoplossingen voor het ventileren van een woning van ons merk Orcon.

Renoveren met hybride warmtepomp

Niet elke woning is meteen geschikt om over te stappen op een all-electric warmtepomp. Een hybride warmtepomp is in dat geval een slim alternatief. Met deze verduurzamingsslag verbeter je het energielabel en daarmee de waarde van de woning. Daarbij heeft onze hybride warmtepomp geen binnenunit. Dat betekent dat deze oplossing binnen geen ruimte kost. Door het voordelig alles-in-één-pakket (een buitenunit inclusief thermostaat, alle benodigde hydraulische componenten en vuilfilter) is de aanschafprijs heel aantrekkelijk en met een COP van bijna 5 is hij snel terugverdiend.

Bekijk hier onze hybride warmtepomp oplossing

Slimme en energiezuinige tapwateroplossingen

Wilt u energie besparen op het verwarmen van uw tapwater met de cv-ketel? Denk eens aan een warmtepompboiler. Hiermee kunt u het hele jaar door van sanitair warm water genieten met een hoger rendement dan iedere HR-gasketel. De warmtepomp boilers verbruiken tot 70% minder energie dan traditionele elektrische boilers zonder aan comfort in te boeten. Bovendien zijn de warmtepompboilers voorzien van een aansluiting voor een zonnecollector, zodat u een groot deel van het jaar uw tapwater verwarmt met zonne-energie. Een slimme oplossing ter verbetering van uw woning!

Lees meer over onze warmtepomp boilers

Combineer uw systeem met 
onze andere merken.

Koken en douchen veroorzaakt in huis damp en vocht. In zo’n klimaat kunnen bacteriën, virussen en schimmels zich makkelijk ontwikkelen. Met alle gevolgen van dien voor uw gezondheid. Maar ook te droge lucht is niet goed. En een tekort aan zuurstof kan leiden tot oogirritatie, hoofdpijn en vermoeidheid. De oplossing zit ‘m in goede ventilatie.

Wilt u uw woning in de zomer koelen? Denk dan eens aan airconditioning.  Met de hoog aan de wand aircoheaters van Fujitsu koelt u elke ruimte op heel energiezuinige wijze en houdt u de binnenlucht bovendien gezond. De aircoheaters van Fujitsu zijn voorzien van het milieuvriendelijke koelmiddel R32.

Fujitsu AircoHeaters voor verwarmen en koelen

Fujitsu is al meer dan 50 jaar trendsetter en innovator op het gebied van AircoHeaters in de sectoren woningbouw en utiliteit. De hoog aan de wand AircoHeaters koelen of verwarmen op uiterst energiezuinige wijze iedere ruimte. Een slimme oplossing om in een bestaande woning gasloos ruimtes te verwarmen.

Lees meer over onze AircoHeaters

Compact ventilatiesysteem voor de renovatiemarkt

Orcon is de specialist op het gebied van ventilatie en biedt voor de renovatiemarkt het MVS-15RHBP Renovatiepakket. Dit is de nieuwste toevoeging in de reeks MVS15 woonhuisventilatoren van Orcon. Naast de standaard ingebouwde vochtsensor en de mogelijkheid om eenvoudig uit te breiden naar CO²-vraagsturing (waarmee de hoogste EPC-winst in zijn categorie behaalt wordt) is deze serie veruit de efficiëntste en de stilste. Daarnaast kan deze door het compacte formaat en de vele aansluitpunten (incl. achteraansluiting) op tal van plekken worden toegepast; zelfs onder een hoek of aan het plafond.

Lees meer over het MVS-Renovatiepakket voor ventilatie

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Fout: Contact formulier niet gevonden.