Skip to main content

De nieuwe Alfea R32 warmtepomp is speciaal ontworpen met milieuvriendelijkere  koudemiddel R32. Daarmee voldoet het aan de Europese verordening met betrekking tot het terugdringen van milieuonvriendelijke HFK-gassen. Daarbij heeft het betere thermische eigenschapen en het hoogste taprendement volgens NTA 8800.

Verwarmen EN koelen

De Alfea R32 all-electric lucht/water warmtepomp is ontwikkeld om ook in koude perioden uitstekend te presteren. De toestellen produceren moeiteloos warm water van 55 °C of zelfs 60°C (radiatortemperatuur) bij een buitentemperatuur van -20 °C zonder steunverwarming. Dankzij de optionele koelingkit kan de warmtepomp ook gekoeld water van 10°C à 18°C afgeven aan LTV-convectoren of aan het circuit van de vloerverwarming (max. 20 à 25W/m2).

Hoogste taprendement van 2,8 volgens NTA 8800

De warmtepomp heeft een constant hoog rendement door de unieke coaxiale warmtewisselaar. Deze warmtewisselaar is ongevoelig voor vuil wat het systeem efficiënt en betrouwbaar maakt. Ook blijft deze warmtepomp probleemloos ontdooid wanneer het vriest.

Milieuvriendelijk

R32 is het koudemiddel voor deze nieuwe Alfea serie. Daarmee voldoet het aan de Europese verordening mbt het terugdringen van milieuonvriendelijke HFK-gassen. R32 is een HFK-vloeistof die wordt beschouwd als een goed alternatief voor het tot nu toe gebruikte gas R410A. Daarbij heeft het betere thermische eigenschapen.

Voordelen voor de installateur

De Alfea R32 warmtepomp heeft een tapwaterrendement van maar liefst 2,8 en is daarmee testwinnaar in de NTA 8800. De compacte afmetingen en het lage gewicht maken het installeren eenvoudig, net als de geïntegreerde boiler van ruim 200 liter. Daarbij is alles ‘plug- en play’. De Alfea R32 is zeer stabiel, en heeft weinig onderhoud nodig. Wanneer er onderhoud gepleegd moet worden is de goed leesbare display eenvoudig te bedienen.

Atlantic levert al jaren warmtepompen, de kwaliteit heeft zich inmiddels bewezen. Het assortiment is overzichtelijk en is snel en eenvoudig te installeren.

Voordelen voor de woningeigenaar

De Alfea R32 warmtepompen blinken uit op het vlak van energie-rendement met een COP van maar liefst 4.52. Daarbij is de unieke coaxiale warmtewisselaar ongevoelig voor vuil, wat het tot een efficiënt en betrouwbaar systeem maakt met een constant rendement. Met de weersafhankelijke regelaar levert de warmtepomp op het juiste tijdstip de gewenste watertemperatuur. Bediening en beheer doe je met je smartphone. Met de optionele Cozytouch applicatie kan via een smartphone het thermisch comfort in uw woning op afstand geregeld worden.

Voordelen voor corporaties, adviseurs en aannemers

De Alfea R32 warmtepomp heeft een tapwaterrendement van maar liefst 2,8 en is daarmee testwinnaar in de NTA 8800. De warmtepomp heeft een constant hoog rendement door de unieke coaxiale warmtewisselaar. Deze warmtewisselaar is ongevoelig voor vuil wat het systeem efficiënt en betrouwbaar en onderhoudsarm maakt. Ook blijft deze warmtepomp probleemloos ontdooid wanneer het vriest. Atlantic levert al jaren warmtepompen, de kwaliteit heeft zich inmiddels bewezen. Het assortiment is overzichtelijk en kent daarmee voor de installateur weinig installatievarianten. De Alfea R32 kent een gunstige TCO. De aantrekkelijk aanschafprijs en de lage service kosten van dit kwalitatief bewezen product maakt dit tot een geschikt product voor grotere woningbouwprojecten.

Meer informatie

Meer informatie over het product vindt u op deze pagina, maar u kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.

Schrijf je in voor voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de all-electric energietransitie die Groupe Atlantic Nederland heeft ingezet    Leave a Reply

    Fout: Contact formulier niet gevonden.

    Fout: Contact formulier niet gevonden.

    Fout: Contact formulier niet gevonden.

    Fout: Contact formulier niet gevonden.