Skip to main content

Energie besparen op het verwarmen van tapwater? Dat kan heel slim met een warmtepompboiler van Atlantic! Met een warmtepompboiler kan er het hele jaar door van sanitair warm water worden genoten met een hoger rendement dan iedere HR-gasketel. Een warmtepompboiler levert ruim driemaal meer energie dan hij verbruikt én verbruikt 60% tot 70% minder elektriciteit dan een conventionele boiler. Bovendien zijn de warmtepompboilers voorzien van een aansluiting voor een zonnecollector, zodat een groot deel van het jaar het tapwater kan worden verwarmd met zonne-energie.

Calypso

De Calypso is uiterst compacte warmtepompboiler en ideaal voor kleine tapwaterverbruikers, zoals vakantiewoningen, studio’s en kleine appartementen. De ruimtebesparende wand-montage, de snelle opwarmtijd en de slimme Smart Control functie zorgen voor optimaal comfort. De Calypso VM mag met trots het energielabel A+ dragen. De warmtepomp onttrekt 2/3 van de benodigde energie aan de omgevingslucht om het tapwater op te warmen tot 50-52°C. Elektriciteit is enkel nodig om de pomp te laten functioneren. Met een COP van 2,75 (type VM-100L) en 3,21 (type VM-150L) levert een Calypso op jaarbasis circa meer dan driemaal zoveel energie dan hij verbruikt.

Explorer

De Explorer is iets groter dan zijn kleine broer de Calypso en daarmee geschikt voor gezinswoningen waar veel tapwater wordt gebruikt voor bijvoorbeeld douchen en baden. Met de Explorer is er altijd snel en voldoende warm water beschikbaar terwijl er energie wordt bespaard. Het rendement (COP) van de Explorer is 3,8. Door op deze duurzame wijze warm water op te wekken wordt er geen gas gebruikt voor het verwarmen van water. Bij stijgende gasprijzen levert dat een extra besparing op de gasrekening.

Koppeling op PV (zonne-energie)

Door de versobering van de Nederlandse salderingsregeling, wordt de warmtepompboiler met optionele koppeling op PV-panelen een aantrekkelijke oplossing. Door het PV-systeem te koppelen aan de warmtepompboiler, kan er gratis warmte worden opgeslagen in het boilervat. Bij deze toepassing wordt de warmtepompboiler gebruikt als batterij, waarin de overtollige opgewekte energie wordt opgeslagen.

Meer informatie

Bekijk al onze warmtepompboilers via deze link

Schrijf je in voor voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.    Leave a Reply

    Fout: Contact formulier niet gevonden.

    Fout: Contact formulier niet gevonden.

    Fout: Contact formulier niet gevonden.

    Fout: Contact formulier niet gevonden.