Skip to main content

Extra subsidie voor hybride warmtepomp vanaf 2022

De komende 3 jaar wil het kabinet (hybride) warmtepompen voor meer huiseigenaren haalbaar en betaalbaar maken. Dit wordt gestimuleerd door extra subsidie en betere informatie en advies over hybride warmtepompen. Het subsidiebedrag voor (hybride) warmtepompen wordt per 2022 verhoogd van 20% naar 30%. 

De hybride warmtepomp is volgens het demissionaire kabinet een manier om op korte termijn grotere stappen te zetten in de verduurzaming van woningen en het verlagen van het gasverbruik. De extra subsidie is bedoeld als stimulans voor de aanschaf van een hybride warmtepomp. Juist voor bestaande bouw is dit een aantrekkelijk alternatief. Een hybride warmtepomp is een slimme, flexibele oplossing om gas te besparen in situaties waar een volledige overstap naar all-electric niet mogelijk, of nog niet gewenst is.

282 miljoen extra subsidie
De komende drie jaar (2022-2024) wordt het budget voor de ‘investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing’ (ISDE) verhoogd met 282 miljoen euro. Via deze regeling wordt onder meer subsidie verstrekt voor (hybride) warmtepompen.

Aanvragen van subsidie in 2022
Wanneer je in 2021 een (hybride) warmtepomp gaat installeren of al hebt geïnstalleerd, kan je hiervoor het beste in 2022 de subsidie aanvragen. in 2022 krijgt je namelijk 10% extra subsidie ten opzichte van 2021.  De subsidie voor (hybride) warmtepompen verloopt via de RVO en kan tot maximaal 12 maanden na installatie van de warmtepomp worden aangevraagd.

Beste aanschafprijs en terugverdientijd voor de Aurea Hybride add-on
De Aurea Hybride add-on van Atlantic is een hybride warmtepomp met de laagste aanschafprijs en de kortste terugverdientijd in de markt. De huidige adviesprijs voor aanschaf inclusief installatie is voor de Aurea Hybride add-on 4450,- euro. De ISDE subsidie bedraagt in 2021 1700,- euro. De  terugverdientijd in 2021 is voor een rijtjes woning 4,9 jaar en voor een vrijstaande woning 8,2 jaar. Met de extra subsidie voor 2022 wordt het nu wel heel aantrekkelijk om via een hybride warmtepomp op het gasverbruik in de woning te besparen. Meer informatie over de Aurea Hybride add-on vind je op onze productpagina 

Meer informatie:
https://simpelsubsidie.nl/blogs/?ISDE-subsidie-2022
https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde/woningeigenaren
Brief van Staatsecretaris ‘Stimulering van de hybride warmtepomp’ 28 okt 2021

Schrijf je in voor voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.    Leave a Reply