Skip to main content

#Tapwaterbooster

Warmtepompboilers als het duurzame alternatief voor een elektrische boiler, geiser of warmwater via de cv-ketel.

Geef je tapwater een boost met de warmtepompboilers van Atlantic

Met de warmtepompboilers van Atlantic kun je het hele jaar door op duurzame wijze van warm tapwater genieten. De warmtepomp boilers verbruiken tot 70% minder energie dan traditionele elektrische boilers zonder aan comfort in te boeten. Een gasloze oplossing voor warm water. Geschikt voor gezinswoningen (renovatie) en vakantiewoningen.

Bekijk al onze warmtepompboilers

Hoe werkt een warmtepompboiler

Een warmtepompboiler is een gasloze en energiezuinige oplossing voor het verwarmen van tapwater. De warmtepompboiler onttrekt warmte aan de buiten- of binnenlucht en gebruikt die warmte om het water in het opslagvat op te warmen

Bekijk de video

Schematische weergave werking warmepompboiler

De warmtepompboiler werkt volgens hetzelfde principe als de warmtepomp: warmte wordt onttrokken aan de buitenlucht en gebruikt om het water in het reservoir op te warmen.

De ventilator (1) zuigt omgevingslucht aan. De warmte uit deze aangezogen lucht wordt afgegeven aan het koelgas (2). Dit gas wordt samengedrukt in de compressor (3) waardoor het verder opwarmt en vloeibaar wordt. In de condensor (4), geeft deze vloeistof zijn warmte af aan het water in het reservoir. Als de vloeistof afgekoeld is passeert deze het expansieventiel (5) en verandert weer in gas. De elektrische steunverwarming (6) wordt enkel geactiveerd als de warmtepomp niet aan de vraag kan voldoen.

Download ons E-book Warmtepompboilers

Producten & Subsidies

ISDE-subsidie wamtepompboilers

Met de Investeringssubsidie Duurzame Energie en energiebesparing (ISDE) kunnen woningeigenaren subsidie aanvragen voor Atlantic producten. In 2022 is er € 228 miljoen budget beschikbaar voor zonneboilers, (hybride) warmtepompen, isolatiemaatregelen en aansluitingen op een warmtenet. Jaarlijks komt er een nieuw budget beschikbaar. De ISDE-subsidie loopt door tot 2030.

Download het ISDE-subsidie overzicht

Besparingen op elektriciteit en gas

Elektrische boiler eruit, warmtepompboiler erin.

Een gezin van 2 personen gebruikt gemiddeld 90 liter warm water per dag. Om deze hoeveelheid water op te warmen tot 50 graden, heeft een gewone elektrische boiler een warmtevermogen van ca. 2 kWh per dag nodig. De Calypso verbruikt tot 70% minder elektrisch vermogen. Uw winst is snel berekend:

  • Jaarverbruik traditionele boiler = € 0,40  / per kWh x 2 kWh x 365 dagen = € 292,- per jaar.
  • Jaarverbruik Calypso = € 0,40  / per kWh x 0,6 kWh x 365 dagen = € 88,- per jaar.

Besparing: €204,- per jaar

Traditionele geiser eruit, warmtepompboiler erin.

De prijs van gas is de afgelopen periode fors gestegen. De verwachting is dat deze nog verder door zal stijgen. De elektriciteitsprijs blijft naar verwachting redelijk stabiel. Dat betekent dat een overstap naar elektrisch verwarmen van tapwater met een warmtepompboiler financieel steeds aantrekkelijker wordt. Daarnaast is het een duurzame en toekomstbestendige oplossing, want uiteindelijk zullen we in Nederland met z’n allen van het gas af moeten.

Ik ontvang graag meer informatie

Probeeraanbod Installateurs

Installateurs die overwegen de Calypso en Explorer op te nemen in hun assortiment, bieden we graag de mogelijkheid om het product tegen een extra vriendelijke prijs uit te proberen. Neem contact met ons op!

Ja, ik ontvang graag een aantrekkelijk probeeraanbod

Downloads

Folder Calypso

Warmtepompboiler 100 en 150 liter.

Folder Explorer

Warmtepompboiler 200 en 270 liter.

Installatie- en gebruikershandleiding Calypso
Installatie- en gebruikershandleiding Explorer
E-book warmtepompboilers

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Fout: Contact formulier niet gevonden.